Home » SPECIAAL : Workshops voor Ouderen

Nieuw !!  Workshops voor ( dementerende) ouderen.

Sinds begin dit jaar verzorg ik ook workshops of creatieve activiteiten voor ouderen.

De activiteiten zijn helemaal afgestemd op wat deze groep ouderen nog kan.

Voor een kleinschalige woonvoorziening van St. Maasduinen in Kaatsheuvel verzorg ik elke 2 maanden een leuke workshop of creatieve activiteit.

Het gaat hier om dementerende ouderen. De ene oudere kan wat meer dan de andere, maar met begeleiding van voldoende vrijwilligers is het heel goed te doen.

De activiteiten die ik bedenk stem ik zoveel mogelijk af op wat deze groep ouderen nog kan. Ik bereid zelf al veel voor zodat er geen heel ingewikkelde handelingen gedaan moeten worden. Maar schilderen ,lijmen en soms knippen gaat nog goed !

De ervaringen tot nu toe zijn erg positief !! Het is leuk om te zien wat deze ouderen ondanks de dementie nog kunnen. Het is erg gezellig en tijdens de activiteit zijn er zeker ook hele leuke en positieve contactmomenten. Vaak is het onderwerp van de activiteit een mooie aanleiding tot een leuk gesprekje. Maar het met elkaar bezig zijn is al een doel op zich, de twee uur durende activiteit vliegt vaak om en de meeste ouderen zijn trots op wat ze hebben gemaakt.

Om bij de visie van St. Maasduinen te blijven, er wordt op zo'n middag heel wat af getwinkeld !!!

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een dergelijke  workshops neem dan eens contact met mij op .Wie weet kan ik ook voor andere groepen ouderen wat betekenen. Samen stemmen we dan af wat kan en wat voor de doelgroep leuk en geschikt is.

Voor contact zie onder tabblad Contact en vul het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op !

 

 

Valentijns kransen

 

Kerstcanvasje Goud !

Kerstcanvasje Zilver !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrolijk voorjaarsbakje met bloemen.

Hollandse huisjes.